Verified

Selo Starić kod Kladnja: Pijan upao u tuđu kuću i silovao majku troje djece

10:58 Jan 14 2012 Starić (kod Kladnja

Description
Kladanj je ovih dana zgrozila informacija da je još javnosti nepoznati počinilac silovao 48-godišnju majku troje djece Š. O. u selu Starić kod Kladnja. U trenutku upada silovatelja 9. januara žena se sama nalazila u kući.

Prema riječima bliskog rođaka Š. O., koji je govorio pod uvjetom da ostane anoniman, njegova rođaka je trenutno u stanju teškog stresa i svakodnevno joj je potrebna pomoć ljekara.

Žena logoraša

- Ono što sam saznao jeste da je silovatelj cijeli taj dan pio u društvu nekih nepoznatih ljudi. Tako pijan, uvečer oko deset sati, upao je u kuću u kojoj je rođaka bila sama jer joj je kćerka s kojom živi otputovala u Sarajevo. Kako sam saznao, silovatelj je identificiran i priveden u Policijsku stanicu u Kladnju - kazao nam je naš sagovornik.

Kako navodi naš izvor, riječ je o 27-godišnjaku iz sela Nevačko s područja sokolačke općine, koji, također, živi u Stariću.

Inače, Š. O. je izbjeglica iz Zvornika koja je, nakon što joj je početkom rata suprug zaklan u logoru u Čelopeku, a i ona sama preživjela teške torture u Zvorniku, sa svoje troje maloljetne djece uspjela izbjeći u Kladanj.

Negira djelo

- Mi u porodici znamo koliko se mučila da bi prehranila svoju djecu i osposobila ih za život. Jedno vrijeme je radila u SFOR-u, vodila brigu o djeci, štedjela i uz to pravila kuću. Sada je vrijeme kada je na neki način stala na noge, jedna kćerka joj se udala, sin otišao u Ameriku, a ona s najmlađom kćerkom nastavila živvjeti u Kladnju. Pokušao sam je nazvati, ali nisam uspio razgovarati s njom, jer je u stanju teškog šoka - navodi naš izvor.

Prema informacijama iz MUP-a TK, muškarac kojeg je Š. O. označila kao silovatelja negira da je počinio ovo djelo.

Naloženo medicinsko vještačenje

- Tužilaštvo TK provodi sve operativne radnje radi prikupljanja potrebnih dokaza o učinjenom djelu. Naložena su i sva potrebna medicinska vještačenja, tako da u ovom trenutku ne možemo govoriti šire o težini djela niti njegovom počiniocu - kazao je za naš list Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.
Credibility: UP DOWN 0