Verified

Profesor za "diranje" učenice dobio samo pismenu opomenu

10:46 Jan 15 2012 Sarajevo

Description
Profesoru geografije Šefiku Ćoriću, kojeg je 1. decembra prošle godine maloljetna učenica trećeg razreda ilidžanske Četvrte gimnazije prijavila Upravi škole za seksualno napastvovanje, jučer je direktor ove gimnazije Šefik Dželović izrekao pismenu opomenu.

- Na prijedlog komisije, koja je istraživala navode učenice, Ćorić je pismeno upozoren i skrenuta mu je pažnja na ponašanje. Komisija nije uspjela potvrditi djevojčicine navode i doći do navodnih očevidaca koje je učenica spominjala - kazao je Dželović.

Ogorčeni roditelji

Kako saznajemo, profesor Šefik Ćorić, kojeg je direktor suspendirao 5. decembra prošle godine, od idućeg polugodišta vratit će se na radno mjesto profesora geografije. No, roditelji maloljetne gimnazijalke (njihov identitet poznat je redakciji) za "Dnevni avaz" su izrazili ogorčenje ovakvim postupkom.

- Čim ga je škola kaznila pismenom opomenom, znači da je kriv! Moje dijete prijavilo je to što se desilo. Mi ga dalje više nećemo teretiti, ali će sud i tužilaštvo odraditi svoj dio posla - kazao nam je jedan od roditelja maloljetnice koja je uznemiravana.

Kako je naš list ranije pisao, Ćorić je prijavljen jer je učenicu dirao po grudima te joj upućivao lascivne opaske.

Bludne radnje

Portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Jasmina Omićević kazala nam je da je 22. decembra Tužilaštvu dostavljena prijava protiv profesora zbog sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje na štetu maloljetnice.

- Predmet je predat tužiocu, koji analizira dostavljeni materijal u svrhu provjeravanja navoda djevojčice iz prijave - kazala je Omićević.
Credibility: UP DOWN 0