Unverified

On tvrdi da nije bio nasilan te da joj je zadao samo četiri šamara.

13:45 Feb 12 2012 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

View original report on: Bosnia and Herzegovina

Description
Danijel Pavlović (34) iz Sarajeva, jedan od osnivača Humanitarne organizacije "Armija Facebook", kojeg je supruga Aldijana (24) prijavila za nasilje u poroci, nastavio je s iznošenjem neistine, ovoga puta tvrdeći da će se Aldijana i on pomiriti.
- Razgovarao sam s njom i odlučili smo, djece radi, sačuvati brak. Danas ćemo imati i sastanak pomirenja u Službi za socjalnu zaštitu, tako da će se sva priča dobro završiti. Dogovorili smo se i da nećemo više davati izjave za medije - priča nam Danijel.

Pobjegla iz stana

Aldijana nije željela komentirati ove navode. Ona nam je ustvrdila da ništa od toga nije tačno, da nema ništa od pomirenja te da sve što on kaže treba uzeti s rezervom.

- U ovim trenucima najbitnija su mi djeca, tako da se neću zamarati s tim šta Danijel govori - kratko je istakla ova 24-godišnja majka, koja je sa svojom dvojicom maloljetnih sinova pobjegla iz stana u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Nju i djecu policija MUP-a KS i Služba za socijalnu zaštitu Novi Grad smjestili su u sigurnu kuću.

Ne mogavši se pomiriti s činjenicom da ga je žena ostavila i da traži razvod braka, ovaj 34-godišnjak javno je objavio svoj broj telefona u apelu u kojem je putem Facebook stranice molio građane za pomoć. Sada, kako nam je kazao, dobiva prijetnje i ne smije izaći iz kuće. On još tvrdi da nije bio nasilan te da joj je zadao samo četiri šamara.


Faksimil Danijelovog statusa na FB (Foto: ekskluziva.ba)

Izbrisao status

Na ove prijetnje Danijel je vrlo brzo smislio i odgovor. Na svom statusu Facebook profila postavio je poruku izuzetno uvredljivog sadržaja. Uzvraćao je prijetnjama i psovkama poput "Naoružan sam do zuba. Mevlid je mala majka, mamu vam j.... u...". Nakon toga izbrisao je ovaj status, tvrdeći da su mu hakeri provalili u profil i napisali ove prijetnje.

Iz Službe za socijalnu zaštitu Novi Grad, u kojoj su dobro upućeni u svu problematiku ove porodice, objašnjavaju da je ovakvo ponašanje Danijela karakteristično za muškarce koji ne mogu prihvatiti da žena napušta bračnu zajednicu.

Potrebna stručna pomoć

Klinički psiholog Jasmina Dizdarević pojašnjava da, ukoliko muškarac u svađi ne može obuzdati svoje strasti i riješiti probleme na pametan način bez upotrebe ruku, odnosno sile, treba potražiti stručnu pomoć psihologa.

- Svako raspadanje bračne zajednice, bilo kada žena ili muškarac odlazi, jako je teško podnijeti, naročito kada znate da je i javnost postala posmatrač zbivanja. Bitno je da se supružnici u nadležnim institucijama, kao što je sud ili služba za socijalnu zaštitu, dogovore kako će se sve završiti, pri tome vodeći računa o dobrobiti djece - zaključuje Dizdarević.

Aldijana Pavlović (24) sa svojom dvojicom sinova, jednogodišnjim Daninom i dvogodišnjim Alanom, prekjučer ujutro pobjegla je iz stana u sarajevskom naselju Alipašino Polje nakon što se u petak posvađala s mužem Danijelom Pavlovićem (34).

Facebook profil

Porodična svađa kulminirala je u petak, kada je, kako saznajemo, Aldijana pošla izbrisati svoje prezime s Facebook profila. Danijelu se to nije svidjelo pa je nastala svađa. Bračni par je, navodno, bio toliko bučan da su komšije pozvale policiju MUP-a KS da intervenira.

Dok se Aldijana s djecom smjestila u sigurnu kuću, Danjiel je u međuvremenu pozvao policiju s namjerom da prijavi nestanak svoje supruge i dvoje maloljetne djece. On je čak i na Facebooku pompezno najavio da su mu žena i djeca nestali.

U telefonskom razgovoru za "Avaz" Danjiel je kazao kako čak sumnja da je Aldijana oteta.

- Mi smo dobrostojeća porodica i imamo lanac kafeterija, tako da je moguće i da će neko tražiti novac za nju i djecu. Prije dva dana smo se malo posvađali kada je sa svog Facebook profila pošla izbrisati prezime Pavlović. Sad su mi javili da je u sigurnoj kući i da me prijavila za nasilje. Ja ne kažem da nismo imali nekih problema, ali nikada nisam bio nasilan prema njoj - kazao je Danijel.

Nakon razgovora s nama Danijela su kontaktirali službenici iz Policijske uprave Novi Grad i kazali mu da se njima odmah javi jer ga je supruga prijavila za nasilje u porodici.

Životno ugrožena

Edita Pršić iz Fondacije lokalne demokratije, u čijoj nadležnosti je sigurna kuća, objašnjava da se u ovu ustanovu smještaju osobe samo ako je situacija u porodici postala opasna po život.

- Ne mogu vam kazati da li je ona primljena ili ne. Centri za socijalni rad provjeravaju svaku prijavu i nijedna žena ne bi bila smješetna u sigurnu kuću ako to nije potrebno - tvrdi Pršić.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/78722-nakon-bracne-svadje-u-sarajevu-aldijana-pavlovic-s-djecom-pobjegla-u-sigurnu-kucu.html

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/79095-nakon-svadje-bracnog-para-pavlovic-aldijana-nema-nista-od-pomirenja.html
Credibility: UP DOWN 0