Verified

Djevojčicu namamio na Fejsu i ucjenio je golim fotografijama

13:33 Mar 8 2012 Koprivnica, Hrvatska

View original report on: Bosnia and Herzegovina

Description
Muškarac (22) je djevojčici (13) putem 'Fejsa' rekao da je iz svijeta mode nakon čega mu je ona poslala nage fotografije. Prijetio je da će fotografije poslati drugima.

Koprivnička policija uhitila je muškarca (22) sa zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje da je ucjenjivao djevojčicu (13) s koprivničkog područja. Uhićeni je i protiv njega je podignuta kaznena prijava, javlja Radio Drava.

- Utvrđena je osnovana sumnja da je 22-godišnjak sa zagrebačkog područja putem lažnog Facebook profila komunicirao s 13-godišnjakinjom. Lažno se predstavio da je iz svijeta mode te ju ucijenio da će drugim osobama proslijediti njene fotografije na kojima je naga, a koje mu je prethodno poslala, ako mu ne pošalje bon za mobitel od 50 kuna - izjavio je za Radio Dravu Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke.
Muškarac bi za ovo kazneno djelo mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od jedne do pet godina, ovisno o pribavljenoj imovinskoj koristi.

U policiji su istaknuli da je dobro da je djevojčica smogla hrabrosti da prijavi napadača jer sličnih slučajeva sigurno ima više, ali ih žrtve zbog straha i srama ne prijavljuju.
Credibility: UP DOWN 0