Unverified

Policiji prijavljen nestanak 18-godišnjakinje: Amira Šukalić pobjegla od kuće zbog svađe s ocem

12:56 Dec 14 2011 Kulen Vakuf, Bosnia Herzegovina

View original report on: Bosnia and Herzegovina

Description
Amir Šukalić, otac pet djevojčica iz Kulen-Vakufa, u strahu je za svoju 18-godišnju kćerku Amiru, koju je posljednji put vidio u petak u 11.30 sati, kada je pošla u školu u Bihać.

Prema riječima Šukalića, kćerkin nestanak prijavio je u nedjelju policiji u Kulen-Vakufu, a posljednji put se Amira u petak oko 17 sati mobitelom javila mlađoj sestri kazavši da neće doći kući.

Skladan brak

Mašinsko-saobraćajnu mješovitu srednju školu u Bihaću pohađaju Amira i njena dvije godine mlađa sestra. Zajedno su se u petak zaputile u Bihać u školu, a kući se oko 20.30 sati, nakon nastave, vratila samo Šukalićeva mlađa kćerka.

- Amira je odlična učenica. Prošle godine dobila je uz diplomu i pohvalu škole za najboljeg učenika svog razreda. Do prije nekoliko sedmica s njom nikad nisam imao problema. Nedavno me, međutim, njena profesorica nazvala i kazala da Amira već neko vrijeme bježi s nastave i da ne zna šta se s njom dešava - objašnjava Šukalić, koji je Amiru i još dvije maloljetne djevojčice dobio sa ženom iz prvog braka.

On se, kako nam je naveo, prije sedam godina oženio drugi put ženom koja je iz svog prvog braka dovela 11-godišnju kćerku.

- Supruga i ja imamo i jednu zajedničku curicu od šest godina. Ja sam se oženio nedugo nakon smrti moje prve žene, jer sam bio u lošoj materijalnoj situaciji. Moja sadašnja supruga i ja nikad nismo imali problema u braku. Prihvatili smo djecu jedno drugog kao da su naša rođena. Amira svojim prijateljicama, međutim, priča kako je njena maćeha i ja tučemo i maltretiramo. Vjerujte da to nije istina! Nikad nisam digao ruku na nju. Samo sam je prije nekoliko dana ošamario kada sam čuo priče da je imala odnose sa svojim momkom, nekim oženjenim 25-godišnjim Alenom - istakao je Šukalić, koji je Amiri prijetio da će s njom otići ginekologu.

Oduzeo mobitel

Zabrinuti otac Amir priča nam da sumnja da je Amira upravo zbog te prijetnje i pobjegla od kuće.

- Bio sam ljut zbog njene promjene u ponašanju i oduzeo sam joj mobitel u kojem sam kasnije našao Alenov broj telefona. On mi se, međutim, nije htio javljati jer je Amira uspjela prije mene kontaktirati s njim i kazati mu da sam sve saznao - rekao je uznemireni otac koji će danas u Tužilaštvu u Bihaću dati iskaz o nestanku kćerke.
Credibility: UP DOWN 0

Additional Reports

Bijeg od 15-godišnje torture: Tjerao me da sat vremena stojim na jednoj nozi ispod sijalice

13:17 Feb 07, 2012

Bužim, Bosnia and Herzegovina, 10.48 Kms

Sutkinja je sudija koji je žena i nezadovoljni ste njegovim radom

14:57 Mar 12, 2012

Bihać, Bosna i Hercegovina, 19.24 Kms

Napadnut pripadnik lgbt zajednice

12:54 Jan 31, 2012

Sjeverna Bosna, Bosnia and Herzegovina, 30.23 Kms

Otkazan humanitarni parti za transexsualnog aktivistu

12:16 Dec 07, 2011

Banja Luka, Bosnia and Herzegovina, 31.65 Kms

Nedozvoljeno snimanje mobitelom

22:30 Feb 15, 2013

Laktaši, Bosnia and Herzegovina, 37.65 Kms